Goedkoopste zorgverzekering

De basisverzekering is verplicht, u kunt er dus niet onderuit. U kunt echter wel zorgen dat u zo goedkoop mogelijk verzekerd bent. Zeker voor de basis is dit interessant omdat de inhoud altijd hetzelfde zal zijn. Deze is namelijk door de overheid vastgelegd en de verzekeraar oefent er geen enkele invloed op uit. Een duurdere verzekeraar zal u niet beter verzekeren dan een goedkopere, al kan het wel dat hij u meer service biedt omwille van de hogere prijs. Om te weten welke basisverzekering het goedkoopste is, zit er niets anders op dan de verschillende premies met elkaar te vergelijken. Hebt u weinig eisen op gebied van service en polisvorm, dan kunt u moeiteloos een bedrag van wel 200 euro op jaarbasis besparen door de goedkoopste verzekeraar te kiezen in plaats van de duurste.

Goedkoopste aanvullende verzekering

Een vergelijking van de aanvullende verzekeringen op gebied van prijs ligt heel wat moeilijker. Hier is de dekking namelijk vrij te bepalen door de verzekeraar en geen twee pakketten zijn dus identiek. Dit zorgt ervoor dat u nooit appels met appels vergelijkt en dus geen correct beeld kunt krijgen van duur of goedkoop. De enige oplossing is te bepalen wat u absoluut nodig acht in een aanvullende verzekering en enkel die polissen te vergelijken die hieraan voldoen. Nog goedkoper wordt het wanneer u geen aanvullende verzekering afsluit, deze is tenslotte niet verplicht in Nederland.

Pakket

Vaak bent u goedkoper af wanneer u een pakket kiest in plaats van losse polissen. Zeker wanneer u zowel een basis- als aanvullende verzekering wenst af te sluiten. Dit systeem gebruiken verzekeraars om u ervan te overtuigen alles bij hen af te sluiten en ook aanvullende verzekeringen te nemen. Het pakket brengt namelijk een lagere prijs per stuk met zich mee. Was u echter niet van plan om een aanvullende verzekering te nemen, dan zult u altijd duurder uitkomen dan bij de basisverzekering zonder meer.

Hoog eigen risico

Nog een manier om de goedkoopste zorgverzekering te krijgen is het kiezen voor het hoogste eigen risico. Ga eerst en vooral na welke verzekeraars u de keuze tot een vrijwillig eigen risico aanbieden en hoe hoog u mag gaan. Daarnaast dient u ook te vragen hoe groot de invloed van het eigen risico op de maandelijkse premie is. Bereken steeds wat u als uiteindelijk bedrag zult moeten betalen per verzekeraar om correct te kunnen vergelijken. Wanneer de verzekeraar met de hoogste premie dit bedrag het meest laat beïnvloeden door het eigen risico, kan hij uiteindelijk toch als goedkoopste uit de bus komen.

Alles online

Online verzekeringen zijn vaak heel wat goedkoper dan klassieke verzekeringen. De reden hiertoe is de enorme besparingen die de verzekeraar kan maken op gebied van mensen, kantoorruimte, kantoormaterialen, elektriciteit, verwarming, enzovoort. Een deel van dit gerecupereerde bedrag wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat men zijn klanten een verzekering aan zeer scherpe tarieven kan aanbieden. Wanneer prijs dus de belangrijkste factor is, zult u zeker moeten uitkijken naar die verzekeraar die alles online behandelen. Hierbij sluit u online aan, beheert u online en beëindigt het contract ook online op het ogenblik dat u van verzekeraar wilt veranderen.

En volgend jaar

Wie vandaag de goedkoopste is, is dat volgend jaar daarom nog niet. Wilt u dus de goedkoopste verzekeraar van jaar op jaar dan zult u steeds opnieuw moeten vergelijken, berekenen en misschien veranderen. Opvallend is wel dat de titel van goedkoopste verzekeraar altijd door hetzelfde groepje verzekeraars gedragen zal worden. Dit zijn de verzekeraars die prijs ook als overtuigendste argument boven halen. Zoals gezegd zullen hier opvallend veel online verzekeraars tussen zitten. Niet elke verzekeraar hecht eraan de goedkoopste te zijn. Sommige verzekeraars zullen gekozen worden omwille van hun goede service, ongeacht het feit dat ze wat duurder zijn, de keuzevrijheid, mogelijkheden of bekendheid. Aan u om te bepalen welke verzekeraar de prijs kwaliteitsverhouding kent die het beste past bij wat u zoekt in een verzekering.